Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дали су ми отказ док сам крварила
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 10. 2012.

Аутор: Силвија Сламниг Извор: Курир

Дали су ми отказ док сам крварила

Изгубила сам бебу, а са РТВ Хомоље позвали су ме како би ми уручили отказ. Не знам како ћу да наставим лечење без плате и здравственог осигурања, јада се несрећна жена

 

- Остала сам без посла тек тако, а здравље ми је у критичном стању. Данима већ лежим у кревету, имам температуру, стварају ми се угрушци у материци и крварим цео дан - плачући за Курир прича Слободанка Поповић (33) из Жагубице,
која је другог октобра на Радио-телевизији Хомоље проглашена технолошким вишком.

Плаши се за здравље

Она је била на боловању после губитка бебе, а сада је у тешком здравственом стању остала и без оверене књижице.
- Плашим се за своје здравље. Све ми је лошије. После престанка радног односа, истекло ми је здравствено осигурање, које је за моје стање неопходно јер се месецима лечим - прича несрећна жена. Када је пре неколико месеци открила да је трудна, била је много срећна, али нажалост, већ после месец дана, Слободанка је имала спонтани и изгубила је
бебу. Тада је још радила као спикер-тонац на радију Хомоље. Због спонтаног побачаја била је кратко на боловању, али се вратила на посао из солидарности према колегама. Како каже, било их је мало, па је хтела да им помогне.

Радила и болесна

- Вукла сам се као пребијена, али сам радила. Било ми је жао да колеге оставим на цедилу, па сам ћутећи трпела болове, све док стварно нисам пала с ногу и завршила крварећи у кревету. Страшно ми је лоше, и физички и психички. Човек
постане очајан када доживи овакве ствари. Најгоре ми је што немам новца да се лечим - прича уплакана Слободанка.
Да несрећа никад не долази сама, доказ је и њен супруг Новица Обреновић, који је некада био директор Културно-просветног центра у Жагубици, а који је пре неколико месеци такође остао без посла.

Директор у школи са 30 година

У Жагубици многи грађани доводе у питање диплому директора РТВ Хомоље и тврде да је завршио вечерњу школу, а да је по политичкој партији на позицији директора.
- Имам трећи степен средње стручне смене. Завршио сам трговачку школу - каже Мирослав Мирковић, тврдећи да то није вечерња школа него је само завршена нешто касније.
- Јесам каснио, али није вечерња, завршио сам је још пре двадесет година - рекао нам је педесетдвогодишњи директор Мирковић.

Директор: Слободанка је технолошки вишак

Мирослав Мирковић (52), директор РТВ Хомоље и Културно-просветног центра, каже да Слободанка није отпуштена.
- Ми поштујемо закон, она није отпуштена, већ је проглашена за технолошки вишак - каже за Курир Мирковић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси