Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Захтев да РТВ добије зграду
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

11. 10. 2012.

Извор: Данас

Захтев да РТВ добије зграду

Радио-телевизија Војводине (РТВ) од 1999. године нема зграду јер је стара срушена у НАТО бомбардовању 1999. и држава мора хитно да нађе решење, изјавили су у Новом Саду покрајински секретар за информације Славиша Грујић и генерални директор РТВ Синиша Исаков.

 

- Питање зграде РТВ мора се хитно решавати јер је недопустиво да јавни сервис Војводине нема решено то питање, и зато ћемо са свим институцијама државе Србије упутити захтев да се заједничким средствима то и заврши - рекао је Грујић, а преноси Покрајински секретаријат за информације.

Исаков и Грујић су оценили као лош систем наплате РТВ претплате, а навели су да је проблем и застарела техника.
Синиша Исаков је рекао да је просек старости запослених у тој информативној кући изнад 46 година и оценио да би требало подмладити кадар, а онима који испуњавају услове за пензију то и омогућити, уз законски регулисане отпремнине.

Славиша Грујић је истакао да је посебно важно да се дигитализује архива РТВ и сачува на адекватан начин јер је то културна баштина која се не сме запустити и заборавити. Оценио је и да је видно побољшање у информативним емисијама, вестима и самој програмској шеми РТВ.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси