Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дулић: Узећу Куриру милионе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 10. 2012.

Аутор: К.Б. Извор: Курир

Дулић: Узећу Куриру милионе

Оливер Дулић, бивши министар просторног планирања и заштите животне средине, тужио је Курир због претрпљених душевних болова и за то тражи одштету од два милиона динара.

 

Оливер Дулић, бивши министар просторног планирања и заштите животне средине, тужио је Курир због претрпљених душевних болова и за то тражи одштету од два милиона динара. Дулић је поднео тужбу због наших текстова о његовој колекцији сатова, ненаменском трошењу новца из буџета док је водио министарство, али и због афере са издавањем дозвола словеначкој фирми „Нуба“, због чега је јуче пола дана провео на саслушању у Тужилаштву за организовани криминал! Дулић је наше текстове окарактерисао као „потпуне неистине“, написане сензационалистички, а све у циљу да се нанесе штета тужитељу, односно како је сам себе у тужби описао, „политичару који се већ дужи низ година налази на најодговорнијим државним функцијама, на којима је стекао знатан углед, како у нашем друштву тако и међу иностраним колегама“ и „еминентном хирургу “.

- Тужитељ у свом власништву има неколико сатова, међутим, њихова вредности није ни приближна свотама које су у дневном листу Курир тенденциозно објављене, већ је знатно, знатно мања - вредност тих сатова не прелази износ од 150 евра - наводи се у образложењу тужбе.

Интересантно је да је Дулић након објављивања текста да има колекцију часовника у вредности до 100.0000 евра прво понудио нашем листу да откупимо те „безвредне сатове“ за 5.000 евра, да би се затим предомислио. Ако су сатови заиста безвредни као што он тврди, зар не би био чист ћар продати их за 5.000 евра? Уместо тога, одлучио је да тужи наш лист. Исто тако, Дулић тужи наш лист због текстова о ненаменском трошењу новца за реамирање акције „Очистимо Србију“, кад је за један билборд на Србија опену 2009. и 2010. године дао око 500.000 евра. Узгред, још нам није одговорио на питање какав је то билборд који кошта пола милиона евра и где је „испарило“ 375.000 разлике у новцу који је исплаћен породици Ђоковић и новцу који је подигнут из буџета у ту сврху. Уместо тога, добили смо тужбу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси