Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тијанић: Не усуђујем се да коментаришем Николића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 10. 2012.

Аутор: А. Митић Извор: Прес

Тијанић: Не усуђујем се да коментаришем Николића

Александар Тијанић, директор РТС-а, није желео да коментарише изјаву председника Србије Томислава Николића, који му је у емисији „Утисак недеље“ поручио да не би више требало да буде на челу јавног сервиса јер су сви које је са тог места подржавао отишли, а он је још на функцији.

 

- Шта вам ту није јасно? Да ја коментаришем председника? Не усуђујем се - рекао је кратко Тијанић за Прес.

Подсетимо, Николић је навео да би Тијанић био смењен да је он председник Владе и додао да постоји време када човек треба да ради и када да се склони.

Историчар Предраг Марковић, члан УО РТС-а, каже поводом тога да РТС за сада није државна установа и да над њим ингеренције немају ни Влада, нити председник, већ независна тела.

- Ингеренције над РТС-ом имају Републичка радио-дифузна агенција и Управни одбор, чији су чланови изабрани на конкурсу и које не постављају партије.

Према томе, два независна тела одлучују о директору РТС-а - објашњава Марковић.

Милан Николић, такође члан УО РТС-а, каже да председник може да има своје мишљење, али да постоји јасна процедура како се смењује директор националне телевизије.

- Комисија Републичке радиодифузне агенције бира УО, а УО бира директора РТС-а, као и уреднике. То значи да би морали да смене чланове РРА, а за то је онда потребно донети нови закон о медијима. Мислим да би за владајући режим то била већа штета него корист. То је уобичајен пут у правној држави, али у Србији увек постоји пречица - напомиње Николић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси