Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Да се питам, сменио бих Тијанића"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 10. 2012.

Извор: Б92

"Да се питам, сменио бих Тијанића"

Председник Србије Томислав Николић је у Утиску недеље ТВ Б92 рекао да Александар Тијанић не би требало више да буде директор РТС-а.

Он је рекао да би Тијанић био смењен да је он премијер, али да на нову владу као председник не може тако да утиче.

Постоји време кад треба да се склони са неке позиције, рекао је Николић и додао да "Тијанић то није схватио". "Сви они којима је Тијанић помагао да остану на власти су отишли, једино није отишао он," казао је председник Србије.

"Сутра ћу да доживим још једно отворено писмо," оценио је Николић.

Он се казао и да га, после повратка из Њујорка, са Генералне скупштине УН, нико са телевизија није звао да објасни шта се тамо догађало.

Николић је рекао да је очекивао и позив од Јавног сервиса за гостовање, али да га није било. "Није било позива, иако сам пуно радио...Мислио сам да ћу имати прилику да објасним шта сам радио."

Осврћући се на забрањену Параду поноса, председник Србије је рекао: "Да Парада поноса није забрањена, а да су постојале претње, стао бих на чело колоне."

Он је рекао да је скуп забрањен јер је Влада Србије проценила да постоји велика опасност која није могла бити каналисана.

"Одлука је била мотивисана безбедношћу, они су проценили да је безбедност у Београду угрожена и зашто да им не верујем," рекао је председник Николић.

"То су људи који се понашају другачије него што се ја понашам. То није разлог да их дискриминишем, али ни да их похвалим...То не може да се накалеми на ову биљку...Неки грађани то посматрају још као болест. Треба да им буде омогућено да покажу шта желе, али се за то још нису стекле прилике."

Он је о одлуци да се не дозволи одржавање Параде поноса рекао да је ова "влада крхка и да још није ушла у све структуре", али да већ идуће године неће бити оправдања за немогућност да се обезбеди одржавање Прајда. Он је рекао да овој влади треба времена, да она "не зна ко влада тужилаштвом ко полицијом", и да није имала времена да пронађе оне који прете силом, као и да их изолује.

Дилема око тога ко би могао бити главни преговарач са Приштином могла би бити решена већ сутра, најављује председеник Србије Томислав Николић. Он је додао и да ће предложити премијера Дачића, пошто Приштина нуди свог шефа владе.

На питање какав је његов став о истраживању никла у околини Тополе и на подручју Мокре горе, председник Србије је рекао да "уколико се покаже да је у питању прљава технологија, неће бити вађења руде". Он је рекао да је претходна влада одобрила бушотине за истраживање никла, али да тиме ништа лоше није урадила. Ако не можемо без последица да вадимо, нећемо да вадимо, а ако се не буде показало оно што "душебрижници" тврде, биће вађења, каже Николић и на то додаје да је у Србији 2 милиона гладних људи.

На питање да ли је могуће да влада до краја године буде реконструисана уколико лидер Демократске странке постане Драган Ђилас, и да ли је у том случају могуће да СПС испадне из игре, а нову власт формира Ђиласов ДС са СНС, Николић је рекао да га то "не интересује уопште".

О случају "Дулић", председник Србије је рекао да не би волео да он остане у притвору онолико колико су били у притвору људи док је ДС био на власти. Он је негирао да је реч о "политичком прогону", подсетивши да су сви тужиоци изабрани док је на власти био ДС.

Николић је одбацио и констатацију да СНС, чији је лидер био док није преузео функцију председника Србије, даје налоге за два таблоида.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси