Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Изложба фотографија Горанке Матић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 10. 2012.

Извор: Преглед

Изложба фотографија Горанке Матић

Изложба фотографија „Путници кроз време опседнути сликом“ Горанке Матић биће отворена данас у Галерији Артгет.

 

У години у којој окосницу програма Галерије Артгет чине вишестране везе између фотографије и филма, изложба Горанке Матић „Путници кроз време опседнути сликама“, двема серијама портрета исписује у медијуму фотографије малу историју савремене српске кинематографије.

Једну серију чине црно-бели портрети данас већ класика нашег филма, који су у различитим амбијентима снимани 1980-их година, док је друга серија посвећена генерацији редитеља и редитељки старости до 30 година који су скренули пажњу јавности већ својим првим играним и документарним филмовима, а које ће ова изложба, још више учинити знаним, наводи се у најави КЦБ-а. Портрети „младог редитељског тима“ снимани су у студијским условима и, како савремени технолошки услови налажу, у дигиталној колор техници.

Разноврстан и обиман опус Горанке Матић, историчарке уметности која се фотографијом професионално бави од 1980, а од 1986. излаже у земљи и иностранству, обухвата портрете писаца (за Време књиге/Стубове културе), омоте плоча рок и поп музичара (Идоли, Бајага, Балашевић) и изборне кампање. Своје фотографије је објављивала у Либератиону и водећим часописима и новинама на територији бивше Југославије: „Џубокс“, „Старт“, „Свијет“, „Полет“, „Омладинске новине“, „Дуга“, „Политика“, „Дело“, а као уредница фотографије радила је у недељнику „Време“, дневном листа „Политика“, а сада је уредница фотографије на Радио Телевизији Србије.

Изложба ће трајати до 24. октобра. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси