Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Предузећа са КиМ најављују тужбу против ТВ Б92
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 10. 2012.

Извор: РТВ

Предузећа са КиМ најављују тужбу против ТВ Б92

Деветнаест фирми са севера Косова и Метохије упутило је јуче руководству Телевизије Б-92 "Опомену пред утужење" којом захтевају да ова телевизија одмах заустави серијал "Патриотска пљачка".

Предузећа захтевају, како се наводи, да се престане неселективним, паушалним и недоказаним оптужбама против свих привредника и читавих привредних грана са севера Космета за шверц, утају пореза, прање новца и друге криминалне радње. Код јавног мнења у Србији стиче се утисак да се незаконитим радњама баве не само одговорна лица у фирмама већ да су у криминалу сви Срби са севера Космета, а посебно са севера.

Емитовање овог програма на Телевизији Б-92 као да су наручили Хашим Тачи и други шиптарски сепаратисти и њихови спонзори из иностранства са циљем криминализовања Срба на северу Космета и укидања њихових преосталих људских права и слобода - наводи се у Опомени, у којој се још наглашава да су привредници са севера Космета против сиве економије, шверца и сваког безакоња, али су изричито и против тога да се оптужују сви без икакве селекције и без изузетка.

Привредници са севера Космета наглашавају да ће, ако се емитовање серијала "Патриотска пљачка" не заустави, Б-92 одговарати за кривична дела клевете и нарушавања пословног угледа и кредитне способности привредних субјеката на Космету. Најављују и покретање поступка за надокнаду штете која ће се, како се наглашава у Опомени, износити десетине милиона евра.

Очекује се да ће се групи од 19 предузећа прикључити још неколико десетина фирми са севера Космета које се сматрају оклеветанима и које због овог серијала трпе велику штету.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси