Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Без новинарства нема демократије"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 09. 2012.

Извор: Б92

"Без новинарства нема демократије"

Без храброг, одговорног и борбеног новинарства нема ни демократије ни независног правосуђа, оценио је известилац ЕП за Србију Јелко Кацин у изјави за Танјуг.

 

"То је ту (у Србији) рак рана јер, за мене који пратим то пре свега преко медија, знам којих осам медија морам отворити да бих видео шта мисли која странка и шта су њихови приоритети", рекао је Кацин, не прецизирајући који су то медији.

Према његовим речима, то није европски приступ, већ само сукоб измедју садашњих и бивших власти. Кацин је, такодје, оценио да је у Србији корупција системска и да "злоупотребе постоје на различитим нивоима, али највећи проблеми су у тужилаштву".

"Тужилац је тај који покреће поступак, који одлучује о хапшењу, задржавању, притвору и ту треба јасно рећи да када говоримо о члану 359 (Кривичног закона) о злоупотреби положаја, тај члан се често злоупотребљавао и још се злоупотребљава, пре свега од стране тужиоца", казао је он.
Говорећи о спорним приватизацијама у Србији, Кацин је, у паузи Шестог интерпарламентарног састанка ЕУ-Србија, рекао да све те случајеве треба испитати, али уз претпоставку невиности. "Ако нечега има, то треба истерати до краја, али ако нема ничега, онда треба рехабилитовати" осумњиченог, рекао је он, додајући да "скандализирање, дискриминација и дисквалификација појединаца због неких политичких иили конкуренцијских разлога не води ничему".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси