Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Грађани протестују испред Информера: Полиција штити улаз у редакцију, грађани гађали зграду јајима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 09. 2022.

Аутор: Данас Извор: Данас

Грађани протестују испред Информера: Полиција штити улаз у редакцију, грађани гађали зграду јајима

Неколико стотина грађана окупљено је испред редакције Информера како би исказали противљење објављивању интервјуа са осуђеним силоватељем Игором Милошевићем, који је тај медиј синоћ пустио у јавност. Револтирани грађани се налазе у пролазу испред улаза у редакцију, коју чува полиција.

Протест испред Информера (фото: принтскрин Телеграм Србија)

Према проценама репортерке Данаса, на улицу је изашло неколико стотина узнемирених грађана, који су блокирали пут и изашли на улицу узвикујући: „Гаси информер“.

На лицу места налазе се представници политичких странака, као и бројни грађани који су стали на страну жена.

Представница удружења „Женска солидарност“ Анита Марковић рекла је за Данас да неће улазити у редакцију Информера, већ да ће само протестовати испред редакције.

Како је истакла Данијела Станковић која је покренула петицију за хитну хоспитализацију осуђеног силоватеља Игора Милошевића, њена пријатељица била је сексуално злостављана, а снимак Информера изазвао је бурну реакцију и страх жене која је претрпела насиље.

„Ваш глас мења све иако вас убеђују да није тако“, рекла је она и питала „да ли је у реду да ментално болесна особа буде пуштена на улицу“.

Један од захтева протеста је „хитна хоспитализација серијског силоватеља“, а петиција засад броји 10.000 потписа.

Након говора, грађани су утрчали у пролаз  зграде и узвикивали „УА! Угасите Информер“.

Окупљени грађани гађали су улаз у зграду јајима, након чега је из редакције изашао човек који им је рекао да „слободно уђу“.

Грађани су под притиском, испред редакције је тензија, а окупљени изнова понављају „Угасите Информер“.

Полиција чува улаз Информера док демонстранти испред незадовољно узвикују и држе натписе на екранима телефона на којима пише “Кога штитите”.

Девојка из масе се обратила полицији рекавши:“После ћемо пратити једни друге до куће уместо да ви радите свој посао“, а онда су сви узвикивали:“Њено силовање није твоја ексклузива“, као и:“Угасите Драгана“.

Да подсетимо, организација Женска солидарност позвала је синоћ грађане на протест испред редакције Информера, након што је тај медиј објавио спорни интервју са осуђеним силоватељем Игором Милошевићем.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси