Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СД: Ухапшен директор недељника
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 09. 2012.

Извор: Б92, Бета

СД: Ухапшен директор недељника

Ухапшен директор и главни и одговорни уредник смедереввског недељника "Наш глас" Горо Реџић због незаконитог пословања тог недељника.

Агенцији Бета речено је у полицији да је Реџић ухапшен када је у Улици Црвене армије примио обележене новчанице од 350 евра и 10.000 динара на име издавања пословног простора у центру Смедерева који припада Новинској кући "Наш глас".

Полиција сумња да је Реџић бившим закупцима пословног простора у Улици краља Петра Првог обећао нови уговор и за то примио новац иако није имао право да издаје пословни простор док се не оконча судски спор до којег је дошло после раскида приватизације.

Недељник "Наш глас" приватизован је 27. марта 2009. али је Агенција у јулу 2012. обавестила руководство новина о поништењу приватизације
због неизмирених обавеза фирме. Недељник је имао и обавезе из социјалног програма које већински власник није измирио.

Купац је у поступку приватизације уплатио у три рате по 34.000 евра, а вредност приватизованог капитала је 369.000 евра.

Да не би пропао раније уплаћен новац у приватизацији, Горо Реџић је покушао да са Агенцијом за приватизацију постигне договор да се одреди неко ко би у име власника исплатио заостале рате, али се показало да је фирма више месеци у блокади.

Полиција истражује да ли је било других злоупотреба током приватизације медија и нелегалног одлива капитала, речено је у полицији.

Лидер Коалиције за боље Смедерево Милан Лукић, који је излицитирао највишу суму на аукцији за приватизацију недељника "Наш глас", саопштио је да је Горо Реџић искључен из чланства Коалиције за боље Смедерево пре недељу дана.

Реџић је био председник Скупштине града из Коалиције за боље Смедерево, а смењен је када је та коалиција напустила скупштинску
већину и прешла у опозицију. Реџићу вечерас истиче законско задржавање у полицији од 48 сати када ће бити предат истражном судији.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси