Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пеђа Малишановић купио некретнине „Суботичких новина”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 09. 2012.

Аутор: А. И. Извор: Политика

Пеђа Малишановић купио некретнине „Суботичких новина”

Локални лист „Суботичке новине“ више немају свој пословни простор који је на јучерашњој лицитацији у Основном суду у Суботици купила фирма „Пеђа комерц“.

 

Некретнине „Суботичких новина“ од око 400 квадратних метара једноспратне зграде у центру града на другој лицитацији продате су за 19,6 милиона динара. Процењена вредност која је оглашена на лицитацији била је око 30 милиона динара, али пошто прва продаја није успела, на другој почетна цена износи 30 одсто процењене вредности.

За некретнине „Суботичких новина“ надметале су се и Финдоместик банка и „Андекс“, приватно предузеће из Суботице, али је „Пеђа комерц“ понудио највећу цену.

Могло би се рећи да је нови власник некретнина „Суботичких новина“ човек који је и довео до продаје овог простора, јер је власник „Пеђа комерца“ Предраг Малишановић. Он је део конзорцијума „Војводина инфо“, власника „Суботичких новина“, и гласила и некретнина којима овај медиј располаже. Као један од сувласника он је и иницирао да „Суботичке новине“ буду гаранција за кредит од око 250.000 евра код Финдоместик банке који је Малишановић подигао а за потребе својих других предузећа, „Азотаре“ и „Азохема“. Како кредит није отплаћен, Финдоместик банка је активирала хипотеку, а на лицитацији је сада Малишановић постао и једини власник некретнина за износ који је мањи од оног за који је пре две године стављена хипотека.

Иначе, име Предрага Малишановића помињано је и у афери Агробанка због кредита које је узимао за своју фирму „Азотару“.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси