Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА: КТВ нема дозволу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

18. 09. 2012.

Аутор: Ђ.Ђ. Извор: Политика

РРА: КТВ нема дозволу

Зрењанин – Републичка радиодифузна агенција (РРА) тврди да зрењанинска телевизија КТВ нема дозволу за рад и да су њени инспектори силом спречени да по службеној дужности проведу законито решење о прекиду непрописног емитовања програма.

Тако је наведено у одговору РРА чији су службеници пре десетак дана покушали да уђу у просторије зрењанинске телевизије.

Спречила их је група грађана која се представила као „гледаоци телевизије” а њих је предводила власница КТВ Дана Радић. Правни заступници овог емитера оспорили су легитимитет инспекторима са образложењем да ови нису имали уредне
службене легитимације, а речено им је да институција коју представљају није надлежна за овај случај. Дана Радић, директорка и главна и одговорна уредница телевизије, сматра да је извршење решења РРА незаконито због тога што КТВ води спор пред Управним судом, а да покушајем одузимања права на рад РРА преузима ингеренције Републичке агенције за електронске комуникације Рател.

– Имамо дозволу за рад на 7. каналу који је накнадно намењен за дигитално експериментално емитовање чиме смо доведени у заблуду, па смо били приморани да радимо на 32. каналу – рекла је револтирана директорка.

Међутим, како је „Политика” обавештена у РРА, њих је Републичка агенција за електронске комуникације, обавестила да је утврђено да КТВ емитује програм на 32. УХФ каналу на подручју Зрењанина, за који јој није издата дозвола. Како кажу у РРА, извештај о контроли радио-фреквенцијског спектра урађен је на основу пријаве Предузећа за производњу и емитовање ТВ програма Фокс телевизија д. о. о. – Прва, против ТВ КТВ због емитовања, без дозволе, програма на 32. УХФ каналу.

Зрењанинској КТВ Републичка радиодифузна агенција никада није издала дозволу за емитовање програма за 32. УХФ канал, за који није ни расписан јавни конкурс, каже се у објашњењу које је достављено „Политици”. Како је наведено, емитовањем програма на каналу за који нема дозволу КТВ грубо крши прописе па је Савет РРА донео решење да се тој телевизији забрани емитовање програма. РРА ће против свих правних и физичких лица која на подручју Републике Србије емитују радио или ТВ програм без дозволе наставити да предузима све законом прописане мере, каже се у објашњењу Агенције.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси