Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Повереник подноси кривичну пријаву против лица које је Данасу доставило информацију да председник има стан у Белвилу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 08. 2022.

Аутор: В. Ј. Извор: Данас

Повереник подноси кривичну пријаву против лица које је Данасу доставило информацију да председник има стан у Белвилу

Повереник за заштиту података о личности поднеће кривичну пријаву против Н.Н. лица због сумње да је починила кривично дело неовлашћено прикупљање личних података, а поводом текста објављеног у листу Данас у којем је, како се наводи у саопштењу, “објављен податак о адреси стана Председника Републике”

Повереник Милан Мариновић у изјави за Данас појашњава да неће поднети пријаву против нашег листа, већ против оне особе која је нашем листу доставила информацију о адреси председника.

На опаску новинара да се у тексту спомиње адреса на којој председник Републике више не станује, као и да је у тексту објављен судски документ у којем се то констатује, Мариновић је рекао да се у тексту наводи и друга адреса.

У питању је, подсетимо, информација у тексту да председник Србије поседује гарсоњеру од 30 квадрата у комплексу Белвил, као и да у истом комплексту стан поседује његова супруга.

На тврдњу новинара да се ради о опште познатој чињеници коју су раније објавливали и други медији, Мариновић је додао да “зато што су други грешили, не значи да ви имате право да грешите”.

Мариновић је додао да још увек нису сигурни ком тужилаштву ће поднети пријаву, додајући да ће то учинилит или данас у току дана или најкасније сутра.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да он сам неће предузимати ништа против било кога, коментаришући писање листа Данас о адресама на којима је становао.

Министарство културе и информисања „оптужило“ је Данас за наводно изношење личних података председника Србије, реагујући на текст о томе да је правосуђу тешко да лоцира адресу Александра Вучића.

Коментари (1)

Остави коментар
нед

14.08.

2022.

anonymous [нерегистровани] у 16:14

ŽIVE, PA ŠTA

Još nekoliko drugara živi u tom kraju:)

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси