Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Таблоиду Ало и фирми чији је заступник отац Саше Мирковића највише медијских пара из буџета Града Бора
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 08. 2022.

Аутор: Саша Трифуновић Извор: Истмедиа

Таблоиду Ало и фирми чији је заступник отац Саше Мирковића највише медијских пара из буџета Града Бора

Комисија за оцену пројеката за суфинансирање производње медијских садржаја из области јавног информисања на територији града Бор у 2022. години, таблоиду Ало и медијима чији је заступник отац естрадног менаџера Саше Мирковића, доделила је готово трећину пара из буџета Града намењених медијима

Ало, који је према подацима Савета за штампу био један од рекордера огрешења о професионалне стандарде, одговорност новинара и истинитост извештавања, и до 50 пута дневно, за пројекат „Европски Бор“ додељено је највише новца грађана Бора – милион динара.

Чланови комисије, као и претходних година, били су јавности мало познати „медијски стручњаци“.

Независан медијски стручњак Илија Стојановић, Радојица Мали из Удружења радио станица „Раб Србија“ и Драган Пејчић из Удружења медија и медијских радника и Савеза удружења „Асоцијација радио-телевизије Србије“ одлучили су се да скоро трећину пара од предвиђених шест милиона динара за те намене поделе управо на овај начин.

У решењу које је потписала начелница Градске управе Бор Љубинка Јелић, наводи се да је ТВ Hype showtime, раније ТВ Нова из Зајечара, чији је, према подацима Агенције за привредне регистре заступник отац менаџера Саше Мирковића – Драгомир Мирковић, добила 400.000 динара за пројекат „Бор – Град будућности у слици и речи“, а исти власник је путем Тимочког радија добио додатних 350.000 динара за пројекат под истим називом, али са додатком на влашком – Бор – Град будућности/Orašu vitoruluj.

Спортски савез Зајечара, односно медиј Глас спорта добио је 150.000 динара за пројекат „Бирам спорт – борски спортски таленти“, а Накси радију  из истог града за пројекат „Бор у сваком дому Тимочке Крајине“ додељено је 100.000 динара.

ТВ Исток из Салаша добио је 450.000 динара за пројекат „Бор на истоку“, Радио – телевизија Мајданпек Т1 50.000 мање за пројекат „Поглед у прошлост-Град Бор, а 400.000 додељено је и интернет сајту Тимочка из Зајечара, за пројекат под називом „Туристички компас-Град Бор.

Неготински ТВ Транс је добио 600.000 динара, за разлику од 2021. када му је додељено 1,1 милион динара.

Зајечарски медији су се, као и прошле године, огребли пара Борана за укупно 1,4 милион динара, а када се дода и новац који је намењен медијима у Неготину, Мајданпеку и Салашу, износ превазилази новац који су добили сви борски медији заједно, односно 2,85 милион динара. Борским медијима укупно је додељено 2,15 милиона.

Борски радио Клик ФМ 030, добио је 300.000 динара, а веб портали Бор030 и Нпрес по 800.000 динара за пројекте „Понос града“, односно „Наше наде – наше злато“.

Једини штампани медиј у Бору – Недељник Тимочке Крајине, добио је скромних 250.000 динара за пројекат „Манифестације чувају традицију“.

Портал Истмедиа.рс, другу годину заредом није прошао на конкурсу, овог пута са пројектом „Жена на селу – Равноправност у фокусу“, а у образложењу се наводи да „пројектна активност није подобна да оствари јавни интерес у области јавног информисања и не задовољава значај са становишта циљних група, као и степен утицаја на квалитет информисања“.

Са пројектима нису прошли још и интернет портали Новости дана, Зелени портал, Темпо портал, новине „Тимок“, МБ портал, интернет портал Тимочке Крајине, као и телевизије Бел Ами и Транс са продукцијским пројектом.

Подсећамо да се срамна расподела буџетских пара по партијској подобрности у извештавању и безрезервној подршци СНС-о у Бору спроводи неколико година уназад, на шта је Ист медиа скренула пажњу у више наврата.

Највећи део новца за суфинансирање борских медија у 2021. години, као 2020 али и 2019, отишао је медијима који не плаћају порез у Бору.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси