Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  БИРОДИ: Надлежни да открију ко је цртао нацистички симбол на згради члана Савета РЕМ-а
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 08. 2022.

Аутор: Бета Извор: Данас

БИРОДИ: Надлежни да открију ко је цртао нацистички симбол на згради члана Савета РЕМ-а

Биро за друштвена истраживања (БИРОДИ) затражио је од надлежних органа да спроведу истрагу и открију ко је на згради у којој станује члан Савета Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ) Милорад Вукашиновић цртао нацистички симбол и повезао га са РЕМ-ом.

 

Бироди је у саопштењу осудио било какав чин вербалног или невербалног етикетирања било кога и додали да је то нецивилизован чин којим се члану РЕМ-а ускраћују права гарантована Уставом и законом.

„Говор и поступци мржње од било кога изречени или учињени морају бити без разлике санкционисани чиме се показује друштву неприхватљивост таквог понашања и опредељеност за дијалога заснован на чињеницама и слободно израженим ставовима у складу са законским и професионалним нормама, односно стручним стандардима“, додаје се у саопштењу.


Из Биродија су истакли да ће пратити и инсистирати на решењу тог случаја.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси