Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одборник као уредник
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 09. 2012.

Аутор: Б. Пузовић Извор: Вечерње Новости

Одборник као уредник

Због порука мобилним телефоном првом човеку ваљевске Вујић телевизије реаговао УНС. Лидер ГГ „Победа“ незадовољан извештајем са седнице Скупштине града

ВАЉЕВО - „Због необјективног извештавања нећеш више добити ниједног динара од града, нити ћеш више преносити Скупштину. Неће се одржати ниједна Скупштина, ако било ко покуша да те прогура да је преносиш.“

 

Удружење новинара (УНС) протестује због овог ес-ем-еса који је Љубомир Брадић, одборник Групе грађана „Победа“ и лидер овдашњих резервиста упутио Милану Милиновићу, директору и главном и одговорном уреднику Вујић телевизије (ВТВ). У саопштењу УНС истиче да се поводом овог случаја обратио Брадићу, који је негирао да је Милиновићу послао такву поруку, али је дословце рекао „да ће зато што се жалио, сигурно бити донета таква одлука и да Вујић телевизија више никада неће преносити Скупштину“.

- Ово је класично понашање свих који су у последње две деценије долазили на власт. У почетку сматрају да су моћни, да им је све дозвољено, чак и да одлучују како ће медији да извештавају - каже Милиновић. - У протеклих 16 година, колико постојимо, ниједан политичар нити партија нису плаћали рад ове ТВ и зато, укључујући и одборника Брадића, не могу, нити ћемо икад дозволити, да утичу на нашу уређивачку политику.

Брадић је „Новостима“ потврдио да је првом човеку Вујић телевизије послао СМС зато што су у извештају са седнице Скупштине изостављени излагање заменика градоначелника, који је из Групе грађана „Победа“, и питања појединих одборника СНС, СПС и „Победе“. У том прилогу, тврди Брадић, више пута је емитована изјава бившег градоначелника, демократе.

- Одборничка група „Победа“, покренуће иницијативу да Вујић телевизија више не преноси седнице Скупштине, јер њихово необјективно информисање, фаворизовање Демократске странке не треба да се финансира из градског буџета - каже Брадић.

- Не може нама Удружење новинара Србије да нареди кога ћемо одабрати и платити да преноси седнице Скупштине града.

Брадић каже да је и јуче поново Милиновићу послао СМС да ће се одборничка група „Победа“ борити и изборити да Вујић телевизија више не преноси седнице Скупштине града“.

- Пре ових порука обавестили смо надлежне да у нашем програму више нећемо емитовати директне преносе седница градског парламента - каже директор и главни и одговорни уредник Вујић телевизије. - Преносе заседања Скупштине града више нећемо радити, да не би испало да се тобоже богатимо на рачун грађана.

Упозорење УНС

Поводом СМС поруке коју је послао Брадић, УНС упозорава да према Закону о јавном информисању нико не сме, ни на посредан начин, да ограничава слободу јавног информисања, а нарочито злоупотребом државних или приватних овлашћења.

УНС подсећа да закон даје право на деманти свакоме на кога се односи нетачна или непотпуна информација објављена у било ком медију и да то право може да користи било ко, уколико за то има повода.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси