Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тужба због сече снимка
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2012.

Аутор: Т.И. Извор: Информер

Тужба због сече снимка

Браниоци осуђених за убиство Бриса Татона најавили су јуче да ће поднети кривичну пријаву против одговорних особа из Радио-телевизије Србије.

Јавни сервис је, како кажу, пустио скраћени и „спиновани“ део видео-снимка с изјавом пензионисаног радника МУП Драгана Црепуље, очевица кобног пада француског навијача!

- Првобитни снимак, који је 18. септембра 2009. године емитован у „Београдској хроници“ на РТС, био је много дужи. Сваки гледалац је без проблема могао да примети да ту нешто није у реду и да су са снимка из неког разлога изузети најважнији делови, посебно онај у којем Црепуља наводи да је Татон сам пао и да није бачен. Инсистираћемо на одговору зашто се то десило и по чијем налогу - каже адвокат Вујачић, који у овом поступку брани Дејана Пузигаћу.

У изјави за наш лист Вујачић је, такође, истакао да ће одбрана затражити од полиције да им службеним путем достави транскрипт изјаве коју је Црепуља дао у СУП 29. новембар, где је саслушан као сведок, неколико дана после туче навијача на Обилићевом венцу.

- Убеђени смо да је и у полицији, као и пред ТВ камерама, рекао оно што је пре месец дана поновио пред судом, и ту изјаву оверио. Нема никакве логике да инсистирамо на овом сведоку, а да нисмо сигурни у његов кредибилитет - додаје Вујачић.

Подсетимо, РТС је у понедељак поставио на свој сајт архивски снимак изјаве Црепуље, који дословце каже само: „Чуо сам велику галаму. Дотрчао сам до места догађаја, видео сам да човек - са отеченом главом - лежи на бетону... Ево, још можете видети трагове крви... Ставили смо га у столицу и однели до Хитне помоћи.“

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси