Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Националистички графит на згради РТВ
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 09. 2012.

Аутор: В. В. Извор: Блиц - Војводина

Националистички графит на згради РТВ

ВРШАЦ - На улазу у просторије у којима се налази румунско удружење и румунско-српска РТВ „Викторија“ јуче је освануо графит националистичке садржине „Румуни напоље! Србија!“. У Вршцу, у коме Румуни чине 17 одсто становништва, овакви догађаји права су реткост.

- Када смо јуче ујутру дошли на посао затекли смо ни мало леп призор. Не знам чиме смо изазвали такво реаговање појединаца, поготово што у нашој телевизији, која је због своје двојезичности јединствена на овим просторима, раде и Срби и Румуни. Цео наш колектив оштро осуђује овакав вандализам - каже Мирјана Дедић, уредница ТВ „Викторије“.

Запослени у овој телевизији се надају да ће полиција што пре открити починиоца овог вандалског дела, које је најоштрије осудила и локална власт.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси