Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тежак положај медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 09. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Блиц

Тежак положај медија

Почетком септембра 2012. медији у Србији су у тешком положају у свим аспектима - финансијски, због тешке економске ситуације и нерешених проблема из прошлости, као и због проблема слободе рада и притисака, пише портал ЕурАктив.

- Стратегију развоја система јавног информисања у Србији до 2016. усвојила је влада Мирка Цветковића 28. септембра 2011. и она за сада није дала резултате - наводи се у тексту и констатује да су медији, упркос тешкој финансијској ситуацији, бројни.

Према подацима Агенције за привредне регистре, у Србији данас има 1.156 јавних гласила. Под тиме не подразумевају медијске куће, којих је сигурно доста мање, већ број сервиса које оне пружају, што значи да се сваки лист, портал или сервис агенције рачунају као засебно јавно гласило.

Најбројније су и даље новине, којих има 647, од тога 20 дневних. На другом месту су радио-програми - 228, од којих 24 не емитује цео дан. Бројна су и интернет гласила - 133, од чега 103 објављује информације на дневном нивоу, док телевизијских програма има 91, од чега се 22 емитује само у одређено време током дана. Остало су сервиси новинских агенција, електронска издања...

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси