Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Петковић: Нећу сменити Коларевића
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 09. 2012.

Извор: Б92

Петковић: Нећу сменити Коларевића

Министар културе Братислав Петковић каже да неће сменити свог помоћника Драгана Коларевића који је у ауторском тексту позвао на културну револуцију.

Коларевић је на једном порталу објавио текст "Време је за први српски културни устанак", који је изазвао буру негодовања међу глумцима, писцима и јавним радницима.

Државни секретар у Министарству културе Мирослав Тасић каже да је прочитао спорни текст, али да сматра да Коларевић као и свако други има право на изношење личних ставова, те да министарство није надлежно за постављења државних службеника и да не може преузети ингеренције Владе, наводи "Прес".

"Министарство и кабинет министра тек су почели да раде и најпре треба да се види како Коларевић ради посао на који је постављен", казао је Тасић.

Писци Владимир Кецмановић и Владимир Арсенијевић изјавили су, гостујући у емисији "Хоћу да знам" на Б92, да је бесмислен текст помоћника министра Драгана Коларевића, који као државни чиновник позива на устанак.

"Од 2000. па до данас имамо тај необичан феномен који су са једне државни функционери, а с друге на различите начине, на различитим политичким странама глуме револуционаре. То је за мене крајње неконзистентно", нагласио је Кецмановић.

Глумац Бранислав Трифуновић, који се налази на Коларевићевом списку, изјавио је за Радио Б92 да се не осећа прозваним.

"Не могу да се осећам тако уопште. Бавим се својим послом и не познајем никакве политичке границе и позадине. Ја сам тиме почео да се бавим још кад је Слободан Милошевић био на власти. Нико од тих људи који су поменути не треба да се осећа прозваним да је своју каријеру или било шта направио захваљујући некој странци или политици", рекао је Трифуновић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси