Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Како је Јосиповић цензурисао Национал
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: www.mondo.rs

Како је Јосиповић цензурисао Национал

Председник Хрватске Иво Јосиповић покушао је да интервенише како би у недељнику Национал био промењен наслов његовог интервјуа.

То учинио преко члана управе конкурентске медијске куће због чега је новинарка и ауторка интервјуа побеснела и у телефонском разговору председнику упутила прегршт сочних псовки.

Портал Лупига.цом објавио је текст Хрвоја Шимичевића, који је својевремено био запослен као шеф портала Национала у којем се детаљно објашњава начин покушаја уплитања Јосиповића у уређивање наслова сада угашеног Национала.

Новинарка је урадила интервју са Јосиповићем и у складу са договором предала на ауторизацију.

"Изузев малих промена у одговорима, интервју је ауторизацију прошао сасвим солидно. Но, проблем је настао код наслова. Наслов није био по вољи председника, односно није се састојао од речи, зареза и евентуалног ускличника како је председник послагао у глави", пише Шимичевић и додаје да је уредник без обзира на молбе председника одлучио да објави наслов.

"Пред крај дана, непосредно пре слања листа у штампу, уредника је назвао члан Надзорног одбора компаније и рекао да га је звао познаник, иначе поп, у име председника Хрватске замолио да интервенише код уредника, око спорног наслова", написао је Шимичевић.

Портал Лупига.цом наводи да се ради о оцу Ивану Тољу, члану Управе Стyриа Интернатионала, издавача Вечерњег листа и 24 сата.

Шимичевић додаје да је побеснела новинарка назвала председника и пред неколико сведока послала га дођавола, уз још прегршт сочних псовки.

Портал Index.hr, који је пренео овај текст о Јосиповићу И Националну, затражио је од председника Хрватске изјаву о овој теми, али се он није огласио.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси