Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији у кампањи били пропагандни сервис
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: www.mondo.rs

Медији у кампањи били пропагандни сервис

Медији током кампање требало да буду коректив кампање, али то нису били и да су се често претварали у сервис политичких партија.

 

Медији у Србији су се током предизборне кампање претворили у пропагандни сервис политичких странака, уместо да се баве анализом партијских програма и онога што политичари изговарају, отварајући тако нове теме, речено је на представљању публикације "Медији у изборима".

Главни аналитичар у истраживању Зоран Гавриловић рекао је на конференцији у хотелу "Зира" да је мерило у истраживању било како се медији понашају током кампанње у односу на интерес грађана и додао да они "генерално нису испунили ту своју функцију".

Он је објаснио да су медији током кампање требало да буду коректив кампање, додајући да то нису били и да су се често претварали у сервис политичких партија.

Према његовим речима, медији су често током кампање правили забуну, извештавајући о избору за градоначелника, који се бирају у парламенту и преносећи све што говоре председнички кандидати, чак и оно што није у домену председника Србије.

За такво извештавање, како је рекао нису криви новинари, већ власници медија, који су то од њих захтевали.

Још једна карактеристика минуле предизборне кампање, како је објаснио, је и функционерска кампања. "У предизборној кампањи учествовали су често функционери", казао је Гавриловић, истичући да су на тај начин злоупотребљавали свој положај.

Главни циљ представљања публикације, како је рекао извршни директор Бироа за друштвена истраживања Павле Димитријевић, је подстицање дискусије о објективности и квалитету медијског извештавања.

Публикација, како је додао, представља свеобухватну анализу прикупљених података и закључака спроведеног мониторинга медија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси