Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЈРТ почео емитовање програма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 09. 2012.

Аутор: Н. Н. Извор: Политика

ЈРТ почео емитовање програма

Југословенска радио-телевизија почела је емитовање програма преко интернета, на адреси Watch live streaming video from јugoslovenskatelevizija at livestream.com, који је још у фази тестирања, а чији су оснивачи млади волонтери из многих крајева бивше Југославије.

Према речима покретача, она нема за циљ буђење југоносталгије, већ да споји највеће регионалне центре Сарајево, Љубљану, Приштину, Београд, Загреб, Подгорицу, Скопље и Нови Сад у један сервис, и тако грађанима у правом тренутку пренесе објективну, концизну и проверену информацију.

Тим чини више од 50 амбициозних и младих волонтера из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине и Црне Горе на чијем челу се налази иницијатор Бењамин Хасанић.

У склопу телевизије активне су четири редакције (редакција Информативно-политичког програма, редакција Забавног и спортског програма, редакција Филмског и документарног програма, као и редакција Културно-образовног, дечијег и омладинског програма) које ће дневно емитовати више од 18 сати програма из властите производње.

ЈРТ је функционисао све до 1990. године, а унутар те телевизије било је шест републичких и два покрајинска РТВ центра – РТВ Сарајево, РТВ Љубљана, РТВ Загреб, РТВ Београд, РТВ Скопље, РТВ Титоград, те РТВ Нови Сад и РТВ Приштина.  



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси