Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Одложено суђење бившем председнику општине Гроцке за паљење куће новинару Милану Јовановићу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 06. 2022.

Аутор: Танјуг Извор: Nova.rs

Одложено суђење бившем председнику општине Гроцке за паљење куће новинару Милану Јовановићу

У Другом основном суду у Београду данас је за 6. септембар одложен почетак поновљеног суђења бившем председнику општине Гроцка Драгољубу Симоновићу поводом оптужби да је друге оптужене подстрекивао да запале имовину новинара портала "Жиг инфо" Милана Јовановића 2018. године.

Поступајући судија је данас спојила предмет против Игора Новаковића са овим поступком, пошто је Апелациони суд недавно укинуо првостепену пресуду којом је Новаковић био осуђен на четири године и вратио првостепеном суду на поновно суђење.

Суђење је одложено због Новаковићевог изостанка.

Такође, тужилац је данас уручио одбрани прецизирану оптужницу.

На наредном претресу би требало да буду уводна излагања одбране и тужилаштва, као и кратко изјашњење оптужених о кривици.

Након укидања првостепене пресуде којом су Симоновић, Владимир Михаиловић и Александар Маринковић били осуђени на вишегодишње казне затвора, овај предмет добио је да суди нови судија, пошто је претходни отишао у пензију.

Предмет ће међутим водити и нови тужилац уз асистенцију претходног Предрага Миловановића којем је то на лични захтев одобрило Државно веће тужилаца чији је члан.

Маринковићу који се терети као директни извршилац кривичног дела, суди се у одсуству јер је од 2020. године у бекству, и за њим је расписана медународна потерница.

Сви се терете за кривично дело “изазивање опште опасности”. Симоновић од почетка процеса категорички негира оптужбе,а Јовановић тврди да је нападнут искључиво због свог писања о наводним аферама председника Општине.

У ноћи између 11. и 12. децембра 2018. године запаљен је аутомобил Јовановићеве супруге, а пожар се тада проширио на гаражу и део куће.

У пожару је прицињена материјална штета, али нико није повређен.

Симоновић се терети да је друге оптужене подстрекивао да у знак опомене запале имовину Јовановића.

У овом предмету одмах на почетку истраге, певачица Бојана Цветковић Шијацки, признала је кривицу и закључила споразум са тужилаштвом на основу којег је осуђена на шест месеци кућног затвора и новчану казну од 50.000 динара.

Она је признала да је довезла Маринковића до места Јовановићеве куће, где је кривично дело почињено.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси