Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Директор Буда сила невиђена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

05. 03. 2009.

Извор: Глас Јавности

Директор Буда сила невиђена


Бор - Седамнаест новинара и програмских радника Радио-телевизије Бор обратили су се Удружењу новинара Србије како би заштитили своја „професионална, егзистенционална и људска права“, која им је, кажу, ускратио в. д. директора тог колектива и председник Окружног одбора СПС-а Будимир Милутиновић.

Новинари су посебно нагласили да је Милутиновић сам себе поставио и за главног и одговорног уредника, мада је дуплирање оваквих функција неспојиво са Законом о радиодифузији.

- Самоименовани главни и одговорни уредник Милутиновић спроводи сопствену, накарадну политику у којој је и рад „Топлане“ чисто политичко питање, тако да су се у програму појављивале неистине, што је изазивало револт гледалаца. Истовремено се фаворизују функционери и чланови СПС-а. Много је информација супротних принципима новинарске професије - навели су новинари у писму УНС-у.

Такође пише да Милутиновић много тога „гарнира по свом нахођењу“, иако то није у вези са професијом, новчано кажњава најстарије и најстручније новинаре, а запошљава мимо потребе. Огорчени новинари додају и да Будимир Милутиновић руководи наредбама, казнама, уценама и застрашивањем.

Овај допис УНС подељен је јуче на Конференцији за медије у СРС, на којој је новинарима уручен и протест новинарске организације насловљен „Општина и директор РТВ „Бор“ крше Закон о радиодифузији“.УНС протестује због избора Будимира Милутиновића за директора ЈП РТВ Бор. У протесту Удружења новинара Србије се истиче забринутост због новчаног кажњавања новинара. Зато се од СО Бор, као оснивача, захтева да поштује Закон о радиодифузији, да промени директора и омогући професионални рад новинара.

Антрфиле :

Нисам уредник, поштујем закон

- Закон на који се позива УНС је непрецизан. Радници који не извршавају обавезе морају, по Колективном уговору, да буду санкционисани. Зато сам им смањивао зараде. Најзад, нисам се мешао у уређивачку политику. Имамо одговорне уреднике радија и ТВ, као и уреднике неких рубрика - каже за Глас Будимир Милутиновић.

Б.Ф.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси