Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полицајци у цивилу претукли брутално уредника у НИН-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 08. 2012.

Аутор: Екипа Блица Извор: Блиц

Полицајци у цивилу претукли брутално уредника у НИН-у

Припадници београдске полиције, у цивилу, данас су у Дунавској улици, код зграде компаније "Рингиер Аксел Спрингер", после свађе у вези саобраћаја, брутално претукли, везали лисицама и вадили пиштољ на Владимира Пиацуна (39), техничког уредника у НИН-у.

 

Пиацун је одведен у зграду полиције где му је одређено задржавање, јер је осумњичен за насилничко понашање.
Полицајци у цивилу били су у "цивилној тојоти" када су препречили пут Пиацуну који је возио мотор.

- Све се то одвијало муњевито. Одмах су истрачали возач и сувозач из "тојоте", и без икаквог представљања, легитимисања, почели да ударају Пиацуна. Оборили су га на земљу, при томе му је један ставио лисице на руке. Ударали су га док је лежао на стомаку, а  један од њих је, без икаквог повода и разлога, извадио пиштољ. У том тренутку је притрчало обезбеђење фирме и тек тада је један од њих извадио службену легитимацију - причају сведоци напада који су у то време били испред зграде компаније "Рингиер Аксел Спрингер" у којој су редакције недељника НИН и Дневних листова "Блиц", "Ало "и" 24 сата ".

- Напад полицајаца у цивилу на техничког  уредника НИН-а Владимира Пиацуна, који се догодио испред наше редакције, који је, како очевици претпостављају, избио због неког саобраћајног неспоразума, био је непримерен и одавао је утисак прекомене употребе силе. Тек после грубе интервенције, удараца и извлачења пиштоља, полицајци су се легитимисали - рекао је за "Блиц" Небојша Спаић, главни и одговорни уредник  НИН-а.

Коментари (2)

Остави коментар
нед

26.08.

2012.

Maksa [нерегистровани] у 11:28

maksoni@gmail.com

Malo pogledajte snimak na youtube. Niti su policajci ikome preprecili put, niti su prvi napali. Sve se vidi. I kako im je pravio zasedu stojeci na sred ulice i kako je prvi pritrcao vozilu uletevski telom kroz suvozacev prozor. Ocigledno je u pitanju jako bahat i nevaspitan ucesnik u saobracaju bio on to novinar ili ne. Da je moja kola onako zaustavio, ne bi sada bio u zatvoru nego na klinici.

Одговори
нед

26.08.

2012.

nl74nl [нерегистровани] у 03:25

NASILNICI

E stvarno ste gospodo/dje preterali. Ko je ovde nasilnik policija ili tzv. moderni novinar evropskih shvatanja.
Dali je moguce da osoba koja je napisala ovaj clanak nezna osnove pravila izvestavanja, prvo istrazi slucaj, pronadji cinjenice, pa tek onda izvlaci zakljucke. Ovde imamo tipican primer demokratsko navijackog ponasanja, novinar je priveden i odmah je druga strana kriva i nasilna, a ovde imamo klasican primer licemernog i nasilnickog ponasanja nazovi uglednog novinara koji se ponasa kao tipicno razmazeno tajkunsko deriste.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси