Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  USAID и IREX подршка порталу „Јужне вести”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 08. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: АСМЕДИ

USAID и IREX подршка порталу „Јужне вести”

Програм USAID-а за подршку медијима у Србији, који спроводи IREX подржао је веб портал Јужне вести у увођењу софтвера за анонимно пријављивање корупције под називом Перун.

 

Овај софтвер даје могућност грађанима да пријаве поверљиве податке у вези са корупцијом, или малверзацијама у јавном сектору, уз максималну заштиту извора информација и пружа нови, добар извор информација за новинаре.

На порталу Јужних вести (www.juznevesti.com)  и Перуна www.perun.rs налази се линк за скидање софтвера за анонимне пријаве корупције. Коришћењем овог софтвера и www.perun.rs портала, корисници добијају потпуну заштиту идентитета. Свако ко има доказе о корупцији, злоупотреби јавних овлашћења, или других сличних радњи, а жели да остане анониман, може на овај начин да пријави случај Јужним вестима.

Јужне вести су неколико својих новинара одредиле да проверавају и истраже све пријаве које стижу од грађана. Овај портал, који је пуштен у рад почетком јула, представља изузетно добар извор информација за новинаре, али и јасно упозорење државним службеницима да се њихов рад стално прати.

За првих месец дана рада портала, пријављена су три случаја корупције и још низ разних примера лошег рада државне управе. У наредном периоду, Јужне вести ће додатно промовисати овај портал у јавности.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси