Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дозволите да се обратимо
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 08. 2012.

Аутор: Колегијум дневног листа Данас Извор: Данас

Дозволите да се обратимо

Одговор дневног листа Данас заменику председника ДС Драгану Ђиласу

 

После најмање десетак прилога у београдским штампаним и електронским медијима о томе да у случају неуспеха да дође на чело ДС, планира да оснује нову политичку партију, Драган Ђилас је одлучио да демантује баш писање Данаса о томе.

„Никакву странку не правим“, поручио је он у писаној изјави нашем листу.

Драго нам је што је Драган Ђилас, један од најмоћнијих људи у Србији - заменик председника Демократске странке, градоначелник Београда и успешан пословни човек, препознао кредибилитет и специфичну политичку тежину коју имају информације објављене у Данасу. Драго нам је јер претходних годину дана то није уважавао.

Након једног истраживачког Данасовог прилога о „анатомији ДС“, који је прилично узбуркао домаћу политичку јавност, комуникацију с нашим листом практично је прекинуо. Од децембра 2011, тачно пет Данасових захтева за Ђиласову политичку изјаву или интервју остало је без позитивног одговора његових блиских сарадника задужених за медије - од почетних „биће, ускоро“ преко „видећемо“ до потпуног ћутања у последње време.

Међутим, када треба нешто да се демантује, ажурност је завидна, док у неформалној комуникацији често чујемо да је „градоначелник љут на Данас“. А често испадне да је љут, ако добро разумемо, чак и због критичких текстова на свакодневне градске теме, па и због писама читалаца. Истовремено, господин Ђилас је прилично отворен за друге медије, који су по њему изгледа појам „пристојности“ и „професионализма“ у односу на Данас.

Због тога, када нам Драган Ђилас, у демантију који смо јуче објавили, скреће пажњу на „пристојност“ и „професионализам“ због којих „код оних о којима пишемо“ треба да проверимо тачност сазнања којима располажемо, јавно молимо заменика председника ДС да нас обавести - да ли о политичким темама заиста жели да комуницира с Данасом, као и на који начин и којој особи или на коју адресу да се тим поводом обратимо? Неће нам бити тешко, ако затреба, и да шаљемо мејлове и факсове у његов кабинет градоначелника, под условом да у разумном року добијамо одговоре на питања која сматрамо да су у јавном интересу.

И, за крај, једно појашњење намењено колико Драгану Ђиласу толико и београдској политичкој чаршији. Не, информације да он оснива странку уз помоћ бившег функционера ДС Горана Весића нисмо добили од „Тадићевих људи“, како бисмо наудили Ђиласу (?!). Информације су стигле из правца који је у тексту и наведен - од особа које се сматрају блиским Ђиласу и Весићу. Уколико смо заиста погрешили, што ће време показати, извињавамо се двојици поменутих и читаоцима.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси