Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Мјанмар: Укинута цензура медија
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 08. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Б92

Мјанмар: Укинута цензура медија

Рангун -- Цензура медија званично је укинута у Мјанмару, саопштило је Министарство за информисање после укидања последњих рестрикција у вези с политичким вестима.

Одсек за снимање и надгледање штампе министарства "одобрило је новинама да у категоријама 'политика' и 'религија' објављује текстове без претходног слања на увид", наводи се у саопштењу.

"Цензура на све локалне публикације је укинута 20. августа 2012. године", додаје се у саопштењу, чиме је спроведена постепена либерализација тог сектора од доласка новог режима у марту 2011. године.

Власти раде на нацрту новог закона о штампи. Нацрт није још обелодањен, али су позвани на консултације уредници новина, сазнаје Франс прес.

Поред новог закона очекује се стварање Савета за штампу.

Мјанмар је до сада био у категорији најгорих земаља по питању слободе штампе. Неколико ухапшених новинара је ослобођено последњих месеци.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси