Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  На Новом гробљу у Београду сахрањен je Веселин Симоновић
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 05. 2022.

Аутор: Бета Извор: Бета

На Новом гробљу у Београду сахрањен je Веселин Симоновић

Главни и одговорни уредник портала Nova.rs Веселин Симоновић (63) сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду. Сахрани су присуствовали чланови породице и пријатељи, бројне колеге као и представници политичког, културног и јавног живота

Новинар Миленко Васовић рекао је да би се "о Весиној уредничкој каријери могло данима причати", али да је довољно рећи да је под његовом руком ондашњи Блиц израстао у најтиражније, најутицајније и најбоље новине на овим просторима, пренео је портал Nova.rs.

"Српско новинарство у недељу је изгубило онога који је био орјентир, онога око кога смо се окупљали, ми - који смо у тај свет ушли чиста срца и са вишком идеала. Многи се данас не би ни бавили овим послом да није било Весе", рекао је он.

Према његовим речима, Симовић је једне подучавао, друге усмеравао, а за треће стварао услове у којима су могли да пишу слободно, чувајући професију и лично достојанство.

"Дуг је списак оних којима је помогао, некима је пружио могућност да раде, другима да објаве оно што нико неће, трећима да извуку живу главу", навео је Васовић.

Навео је и да Симоновић није робовао клишеима и да се није клањао пред величинама, те указао да су његово мерило биле чињенице и слобода – изнад свега.

На сахрани су били политичари Драган Ђилас, Вук Драшковић, Борис Тадић, Ивица Дачић, Небојша Зеленовић, Здравко Понош, фудбалер Драган Џајић, доктор Дејан Жујовић, редитељ Дарко Бајић, директор Колор прес групе Роберт Чобан.

Симоновић је био један од најпознатијих српских новинара и уредника, а изненада је преминуо 8. маја у Београду.

Био је уредник у редакцијама "Борбе", недељнику "Време", а потом дугогодишњи уредник дневног листа "Блиц".

Од 2020. био је оснивач, директор и главни и одговорни уредник портала Nova.rs и директор листа Нова.

Раније је у Дорћол Плацу одржана комеморација.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси