Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Чвршћа правила игре на тржишту кабловске телевизије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 03. 2009.

Извор: Блиц

Чвршћа правила игре на тржишту кабловске телевизије

Чвршћа правила игре на тржишту кабловске телевизије
Десетак, од укупно 79 кабловских дистрибутера, известили су Републичку радиодифузну агенцију (РРА) да су, поступајући по њеном налогу, обавестили ТВ куће са којима имају пословну сарадњу да из програма уклоне емисије које се баве, и кривично забрањеним, прорицањем судбине или на други начин подстичу сујеверје гледалаца.

Кабловским дистрибутерима јуче је истекао седмодневни рок да известе РРА јесу ли спровели налог и из програмске понуде избацили ТВ станице које настављају да на лаковерним грађанима зарађују, као и пророци, читачи хороскопске судбине или бели магови који закупљују термине ради маркетинга.

Јелена Коло, начелник за односе с јавношћу РРА, каже за „Блиц” да ће сачекати да пристигну писани одговори преосталих кабловских оператера, потом Стручна служба за надзор и анализу проверава да ли је поступљено по налогу РРА, да би на крају Савет РРА одлучивао о санкцији за оне који су се оглушили.

- Управо припремамо подзаконска акта која ће регулисати емитовање програма путем кабловских дистрибутера и начина издавања дозволе за кабловске дистрибутере, чиме ћемо ближе дефинисати правила рада кабловских дистрибутера и начина издавања дозвола за емитовање програма - додаје Коло.

На питање зашто РРА реагује тек сада, она одговара да су били посвећени издавању дозвола за аналогне програме (који не иду преко каблова и сателита) и да сада имају простор да „ближе уреде простор радиодифузије”.

О томе да ли ће РРА забранити и подстицање турбо-супкултуре преко појединих ТВ станица, саговорница „Блица” каже да РРА добија много представки грађана које се односе на квалитет програма разних ТВ кућа јер се „буди грађанска свест о томе шта вређа лични и општи интерес”. Вредносном оценом садржине неке емисије Савет РРА се и до сада бавио. Примера ради, дали смо сугестију ТВ „Фокс” да америчко рвање приказује у каснијем термину уз посебно обележавање и они су то испоштовали.

На свакој седници Савет РРА бави се и представкама грађана.

Д. Вељковић


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси