Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Google кажњен са 22,5 милиона долара
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 08. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Б92

Google кажњен са 22,5 милиона долара

Googlе ће платити рекордну казну од 22,5 милиона долара због нарушавања приватност корисника тајним праћењем њихових активности на интернету.

 

Због праћења онлајн активности милиона корисника који користе Apple-ов browser Сафари, Федерална трговинска комисија САД данас је одредила највећу казну коју је икад наметнула некој фирми за кршење споразума.

У погодби у ранијем случају, Google је ушао у 20-годишњи споразум са Комисијом, којим се између осталог обавезао да не доводи кориснике у заблуду у вези с њиховом  приватношћу на интернету.

Комисија је отворила истрагу пре шест месеци, после открића истраживача на Универзитету Станфорд да је Google поништио Сафаријеве сигурносне мере које спречавају да неко са стране без дозволе прати "сурфовање" по интернету.

Заобилажење Apple-ових сигурносних мера у супротности је с изјавом на Google-овом сајту за помоћ корисницима, где се корисници Сафарија уверавају да не морају да предузимају додатне мере да Google не би пратио њихове активности на интернету.

Ово неслагање између Google-ових речи и дела било је у жижи истраге Федералне трговинске комисије.

 Googleје поништио ову измену Сафарија чим је злоупотреба пријављена.

Компанија није признала никакав прекршај у овом случају.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси