Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вулин протестовао због заплене тиража Јединства
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

07. 08. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Бета

Вулин протестовао због заплене тиража Јединства

Директор владине Канцеларије за Косово и Метохију Александар Вулин протестовао је данас због тога што су косовске власти недавно заплениле тираж недељника на српском језику "Јединство" на прелазу ка Косову.

 

Како се наводи у саопштењу владине Канцеларије за Косово и Метохију, Вулин је у писмима УНМИК-у и Кфору навео да је свима којима је српски језик матерњи и свима који се користе српским језиком на Косову и Метохији таквим поступком ускраћена прилика да се несметано и слободно информишу.

Вулин је додао да је такав "поступак такозваних косовских власти у супротности са признатим међународним стандардима о слободи штампе и праву на информисање и никако не доприноси стварању услова који би омогућили заједницама да сачувају, заштите и развијају свој идентитет".

Директор канцеларије за Косово и Метохију позвао је све међународне представнике у Покрајини да заштите права српске заједнице и омогуће несметан проток штампаних медија на српском језику до крајњих корисника, чиме би се омогућило остваривање права на слободан проток информација и права на информисање.

Удружење новинара Србије и Друштво новинара Косова и Метохије саопштили су јуче да није проблем само у заплени тиража, већ и да је прећено дистрибутеру недељника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси