Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар Костић добио СНС на суду: 150.000 за увреде и претње
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 03. 2022.

Аутор: infovranjske.rs Извор: infovranjske.rs

Новинар Костић добио СНС на суду: 150.000 за увреде и претње

Трећи основни суд у Београду у првостепеном поступку по тужби Славомира Костића, новинара портала ИнфоВрањске, против Српске напредне странке, донео је пресуду у корист Костића и обавезао тужену СНС да по основи накнаде нематеријалне штете исплати новинару тужиоцу 150.000 динара

Трећи основни суд у Београду је донео пресуду у корист Костића после обављеног једног рочишта у октобру прошле године, када је тужилац дао исказ у присуству свог пуномоћника и адвоката СНС.

Новинар Костић је тужбу поднео против СНС Трећем основном суду у Београду у чијој је надлежности централа ове странке, а не против Месног одбора СНС у Врањској Бањи који нема статус правног лица, а који је стајао иза саопштења за медије у коме су изнете грубе увреде и претње на рачун новинара портала ИнфоВрањске.

У пресуди Трећег основног суда у Београду, између осталог, стоји „делимично се усваја захтев тужиоца, па се обавезује тужена СНС из Београда да тужиоцу Славомиру Костићу на име накнаде нематеријалне штете због повреде части у угледа исплати износ од 150.000 динара са законском затезном каматом, почев од дана 22. фебруара 2022. године као дана пресуђења па све до исплате, а све у року од осам дана под претњом принудног извршења“.

Као новинар независног медија, портала InfoVranjske.rs, охрабрен сам овом пресудом која шаље поруку владајућој Српској напредној странци да увреде и претње на рачун независних новинара не могу да прођу некажњено, а лично ову пресуду сматрам сатисфакцијом за све што смо покојни уредник портала Саша Стојковић и ја претрпели од актуелне власти и то само зато што смо професионално радили свој посао, рекао је Костић у првој реакцији на пресуду из Београда.

Подсећамо, у септембру 2020. године на порталу InfoVranjske.rs, Костић је објавио вест под називом „Скандал, лажирали пријатељску утакмицу“, а у питању је био пријатељски сусрет између бањског Минералца и Павловца који је домаћи тим после воћства гостију од 0:2, а на интервенцију руководства Павловца, добио са 4:2.

Такође подсећамо, након ове вести Месни одбор СНС из Врањске Бање огласио се саопштењем где је у најгрубљем виду изнео увреде и претње на рачун Костића, чиме је начинио кривично дело повреде части у угледа.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

25.03.

2022.

Dragana [нерегистровани] у 16:44

Cestitam!

Svaka cast Slavomire, hrabri gospodine! Cestitam!

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси