Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ласло Шаш ускоро на слободи?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 08. 2012.

Извор: Дневник

Ласло Шаш ускоро на слободи?

У Основном суду у Суботици речено је да постоји велика шанса за помиловање новинара Ласла Шаша, који се налази у затвору због увреде вође десничарског покрета „64 жупаније”, саопштено из Кабинета председника Републике.

 

Генерални секретаријат председника Србије Томислава Николића примио је захтев новинара Ласла Шаша за помиловање и проследио га основном суду у Суботици, одакле су пружили уверење да ће мишљење бити позитивно, саопштено је из Кабинета председника Републике.

Како предвиђа Закон о помиловању, Генерални секретаријат је захтев проследио основном суду у Суботици који је донео пресуду у процесу против Шаша. „У усменом разговору са вршиоцем функције председника суда Розалијом Тумбас, генерални секретар председника Небојша Родић добио је уверење да ће мишљење бити позитивно”, наводи се у саопштењу.

По процедури, како се прецизира, „предмет се даље доставља Министарству правде, које даје председништву мишљење”.
„Администрација председника Србије чини максималне напоре да се процедура убрза и ослободи новинар који је изразио своје мишљење, једно од основних уставом загарантованих права”, заључује се у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси