Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Угашен сигнал Телевизије Чачак
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 08. 2012.

Извор: Блиц, Бета

Угашен сигнал Телевизије Чачак

Телевизија Чачак која је пре десет дана отишла у стечај, угасила је сигнал ноћас у поноћ, после 13 година рада.

 

Програм ТВ је прекинут по налогу Републичке радиодифузне агенције (РРА) која је одузела дозволу за емитовање програма тој ТВ због неплаћених накнада, саопштила је ТВ Чачак.

"Решење РРА којим се одузима дозвола за рад за емитовање програма и налаже обустављање програма донето је 13. јуна, а 18. јула одбијен је приговор емитера ТВ Чачак. Разлог за такву одлуку је неплаћање обавеза према РРА", наводи се у саопштењу ТВ.

ТВ Чачак је у стечај уведена 23. јула, решењем чачанског Привредног суда "због трајне неспособности плаћања", а на предлог једног од поверилаца, фирме "Про Висион" из Београда, за неизмирени дуг од 871.781,00 динара.

Синдикат ТВ Чачак је раније саопштио да се у образложењу решења о покретању стечаја наводи да укупан дуг износи 42,6 милиона динара, иако се приликом последње контроле Агенције за приватизацију говорило о дугу од око 28 милиона динара.

ТВ Чачак је имала 26 стално запослених и четворо хонорарца који су штрајковали од 25. јуна због неисплаћених плата и неуплаћених доприноса за фебруар, март, април и мај. Њима су 31. јула уручени откази.

ТВ Чачак је основана 1999. године као општинско јавно предузеће, а 2009. године је на аукцији званично продата Милошу Бојовићу који је тада био ученик четвртог разреда чачанске Гимназије.

Власништво над ТВ је преузео његов отац, локални привредник Зоран Бојовић у чијем власништву су и Радио Чачак и недељник Чачански глас.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси