Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радницима ТВ Чачак уручени откази
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 08. 2012.

Аутор: Б92, Танјуг

Радницима ТВ Чачак уручени откази

Радницима ТВ Чачак у стечају су уручени откази, а бивши запослени напустили су просторије телевизије после више од месец дана протеста због неисплаћених зарада.

 

"Неколико колега је данас преузело решења о отказу, остали ће то сутра учинити", казао је данас Танјугу бивши запослени Предраг Живковић.

После предлога стечајног управника Алексија Калђеровића, који је штрајкачима предложио да оснују конзорцијум, само 30 минута касније, пред стечајним судијом и представником већинског власника Зораном Бојовићем, изјавио је да се предомислио, каже се у саопштењу.

Бивши радници ТВ Чачак и даље очекују од Агенције за приватизацију предузимање одговарајућих корака у оквирима законских овлашћења и надају се да ће купопродајни уговор бити раскинут због неиспуњавања обавеза, истиче се у саопштењу.

"Наглашавамо да је 18. 07. 2012, приликом редовне контроле , пред Агенцијом за приватизацију од стране синдиката ТВ Чачак покренут поступак раскида приватизационог уговора са купцем Милошем Бојовићем, због неиспуњавања обавеза предвиђених уговором. 20.07.2012.поднет је предлог о покретању стечајног поступка, а три дана касније, 23.07.2012, Привредни суд у Чачку отворио је стечајни поступак над АД ТВ Чачак, јер је стечајни дужник признао дуг", пише у саопштењу.

"Иако се приликом последње контроле Агенције за приватизацију говорило о дугу у износу од око 28 милиона динара, у образложењу решења о покретању стечаја наводи се да укупан дуг износи 42 милиона и 662 хиљаде динара", каже се у саопштењу.

Синдикат ТВ Чачак апелује на Агенцију за приватизацију да на време реагује, поништи приватизацију и спречи гашење још једног чачанског предузећа по већ видјеном сценарију, наведено је у саопштењу.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси