Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ласло Шаш: Бранио сам углед Србије!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 08. 2012.

Аутор: Љ. Прерадовић Извор: Вечерње новости

Ласло Шаш: Бранио сам углед Србије!

Новинар затражио помиловање од председника Николића. Неправедно сам осуђен - написао је Шаш у молби

 

НЕПРАВЕДНО сам осуђен! Молим вас да ме ослободите, јер сматрам да нисам ништа крив. Писањем о покрету „64 жупаније“ и њеном лидеру Ласлу Тороцкаију, бранио сам углед Србије! Старији сам човек и болестан, код куће имам само супругу од чије инвалидске скромне пензије живимо.Читким рукописом, на пола стране папира А четири формата, написао је Ласло Шаш (69) новинар из Суботице, председнику Србије Томиславу Николићу, у јуче послатој молби за помиловање. Правно неук и без финансијских могућности да ангажује адвоката, дугогодишњи новинар, укратко је објаснио да се већ 12 дана налази у затвору и да тако није требало да буде, и да сматра да је неправедно осуђен. Испоштовао је Ласло закон, и сам написао, за њега, сигурно, најтеже реченице у животу.Уз молбу, приложена је, сазнајемо, и фотокопија пресуде Основног суда у Суботици којом је због увреде нанете Тороцкаију, кажњен са 150.000 динара. Новчана глоба је, међутим, преиначена у 150 дана затвора, јер новинар без сталних примања и лошег имовног стања, није могао да плати. У „списима“ је и одлука Апелационог суда којом је потврђена пресуда суботичког суда.Одлазак у затвор суботичког новинара на 150 дана због увреде вође екстремистичког покрета „64 жупаније“, јуче је критиковала и медијска организација „Репортери без граница“.

 

Антрфиле : МИШЉЕЊЕ О ШАШУ

УКОЛИКО Шашова молба за помиловање уђе у процедуру, надлежни у суботичком Окружном затвору ће морати да напишу своје мишљење о њему, што им, с обзиром на то какав је, неће бити нимало тешко.- Ласло је изузетно коректан и добронамеран човек и вредан - сазнајемо незванично у затвору у Суботици. - Мада има здравствених проблема, марљиво брине о поврћу у свом делу баште на затворској економији, копа га и редовно залива.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси