Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Случај новинара Шаша данас пред Николићем
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

31. 07. 2012.

Аутор: Т. А. - В. Н. Извор: Прес

Случај новинара Шаша данас пред Николићем

Председник на потезу. Помиловање под хитно

Суботица/Београд - Новинар Ласло Шаш (69), који робија због наводне увреде Ласла Тороцкаја, вође екстремистичког мађарског покрета „64 жупаније“, јуче је, да би била испоштована законска процедура, послао захтев за помиловање председнику Србије Томиславу Николићу.

 

Шашов захтев би већ данас требало да буде на председниковом столу, а новинари из целе Србије чекају његову реакцију. Како Пресс сазнаје, у писму које је адресирано на председника Томислава Николића између осталог стоји:

„У затвору сам већ 11 дана, здравље ми је нарушено, леђа ме боле, имам проблеме са простатом, а највећи проблем ми је висок притисак.“ Подсетимо, новинарска удружења и Шашове колеге из целе Србије, међу којима је од првог дана и цела редакција Пресса, инсистирају да Николић одмах узме у процедуру Шашов захтев и поручују да ће новинари у супротном сакупити новац и откупити његову слободу.

- Да Ласло Шаш није отишао на издржавање казне, не бисмо ни знали да реформисано српско правосуђе новинаре осуђује зато што аргументовано критикују јавне личности - каже Петар Јеремић из УНС-а.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси