Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Пресуда Јовану Бањцу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

27. 07. 2012.

Аутор: НН Извор: Глас комуне

Пресуда Јовану Бањцу

По кривичној пријави Полицијске станице Апатин, Основно јавно тужилаштво у Сомбору је донело решење против Јована Бањца из Апатина, због кривичног дела уништења и оштећења туђе ствари.

Тужилаштво је својим решењем одредило да Ј. Бањац мора надокнадити сву штету насталу извршењем његовог кривичног дела оштећеној ТВ Апатин.

Такође, због учињеног кривичног дела тужилаштво је донело одлуку да дотични Ј.

Бањац мора обавити друштвено користан рад у ЈКП "Наш дом" у Апатину у трајању од 120 сати, у року од три месеца од дана пријема решења.

Како стоји у решењу суда, Ј. Бањац је дужан да у року од 8 дана од пријема решења овог тужилаштва обави друштвено користан рад, због учињеног кривичног дела. Уколико Ј. Бањац ове обавезе које је прихватио не испуни у року, против њега ће бити покренут кривични поступак.

Подсећамо, Јован Бањац је у алкохолисаном стању, 5. маја 2012. године избушио гуме на службеном аутомобилу ТВ Апатин, због чега је био ухапшен и приведен у полицију. Након увиђаја је утврђено да је починилац био он и уследила је кривична пријава.

Увреде и насилничко понашање Ј. Бањца су превршили сваку меру и морају се законским путем зауставити и санкционисати.

На суђењу у Сомбору овлашћени представник ТВ Апатин је рекао да је Јован Бањац учинио криминално дело уперено против ове медијске куће, чиме је онемогућио рад ТВ Апатин.

Пошто је Бањац изјавио у тужилаштву да нема материјалних средстава, као и да има психичких проблема због којих се лечи, представник ТВ Апатин је понудио да одустане од даљег судског гоњења Јована Бањца и његовом даљем излагању трошковима, под условом да се он јавно извини за учињено кривично дело и обећа да више неће чинити вербалне и физичке нападе на овај медиј и запослене.

Подсећамо, против Бањца је већ била кривична пријава, јер је путем СМСа слао претеће поруке једној запосленој у ТВ Апатин.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси