Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар завршио на робији!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2012.

Аутор: M. Пo. Извор: Alo!

Новинар завршио на робији!

Ласло Шаш, хонорарни сарадник листова „Мађар со“ и „Хет нап“ којег је Основни суд у Суботици у априлу прошле године новчано казнио са 150.000 динара, како је утврђено, због клевете Ласла Тороцкаија, лидера Покрета „64 Жупаније“, у петак је отишао на петомесечну робију јер тражени износ не може да плати!

Шаш је у писмима читалаца „Мађар со“ навео да је Тороцкаи „човек Ференца Ђурчана“, тадашњег председника Владе Мађарске, након чега га је он тужио за клевету. Процес је трајао скоро четири године, јер је МУП Србије у међувремену Тороцкаију, због једног инцидента на Палићу, забранио улазак у Србију две године. Шаш је на суђењу тврдио да је није клеветао тужиоца јер је и он сам у својој књизи „Жупанац на крвавом путу“ навео да је био на Косову и да се борио против агресије Србије.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси