Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ВАЦ је и даље већински власник „Дневника", али...
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2012.

Аутор: НН Извор: Дневник

ВАЦ је и даље већински власник „Дневника", али...

Медијска група ВАЦ је и даље власник 55 одсто акција новосадског листа „Дневник", а директор „Дневник Војводина преса" Душан Влаовић каже да не зна шта немачка компанија намерава да учини са својим уделом.

„Дневник Војводина прес" јс предузеће у којем, поред „Вацове" „Медијагрупе Балкан", мањински власнички удео од 45 одсто има акционарско друштво ,Дневник холдинг" чији је оснивач Скупшнтина Војводине. Влаовић је у изјави Танјугу подсетио да је „ВАЦ" у октобру 2010. понудио да своје акције, нод одређеним условима, поклони заносленима у „Дневнику", али да је, како каже, „Дневник холдинг" одбио такав предлог позивајући се на нраво прече куповине.

„Код нас се у Србији неке ствари бркају. Ако је нешто моје власништво, не може неко други да контролише коме ја могу да поклоним своју својину. 'Дневник' је институција која је важна за Војводину и поставља се питање зашто ће опет неко да дигне дреку ако ВАЦ прода свој удео, а спречио је да се акције поклоне заносленима", каже Влаовић.

У јавности се питање власништва у новосадском „Дневнику" поново покренуло након што је обелодањено да је ВАЦ, у оквиру своје стратегије повлачења из Србије, продао удео у листу „Политика" „Ист медиа групи" регистрованој у Москви.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси