Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Медији у Србији у Сусрет преговорима са ЕУ: Кључна реч - транспарентност
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 07. 2012.

Аутор: Јовица Кртинић Извор: Изазови европских интеграција

Медији у Србији у Сусрет преговорима са ЕУ: Кључна реч - транспарентност

Медији у Србији могли би да одиграју веома значајну улогу у преговарачком процесу који чека Србију на путу ка пуноправном чланству у Европској унији.

Међутим, да би се то десило, непходно је да се створе предуслови, посебно за онај, по многима, најтежи посао који Србију чека већ на самом почетку преговора. Сасвим је јасно да борба против корупције, организованог криминала, против злоупотреба у јавним набавкама, али и откривање и уклањање мањкавости у реформи правосудног система, могу бити ефикасни једино ако се обезбеди максимална јавност и транспарентност поступања државних органа. 

Овај рад говори о актуелним проблемима на релацији власт-медији, који у великој мери доводе у питање успех европског посла који стоји пред Србијом. Решење постоји и састоји се у обезбеђивању далеко вишег нивоа медијских слобода, али и спремности власти да се одрекне праксе у којој се медији доживљавају као њен сервис и пропагандно оруђе.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси