Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Траже раскид приватизације
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Преглед

Траже раскид приватизације

Запослени у регионалној ТВ Чачак затражили су раскид уговора о приватизацији те телевизијске куће, јер ни после 23 дана од како су ступили у штрајк због неисплаћених зарада, већински власник није понудио никакво конкретно решење, саопштио је штрајкачки одбор.

Запослени штрајкују због неисплаћене четири плате и неизмирених доприноса, а поред заосталих плата, велики проблем представљају и дуговања предузећа, која у овом тренутку износе 28 милиона динара.

Запослени су одржали састанак са представником већинског власника Зораном Бојовићем на ком је једногласно одлучено да се штрајк настави. Приликом редовне контроле Агенције за приватизацију, представници синдиката и штрајкачког одбора затражили су преиспитивање и раскид купопродајног уговора. Иако ни ово решење није повољно, радници га виде као начин почетка изласка из агоније у којој се ова кућа годинама налази.

Представници локалне самоуправе изразили су спремност да Скупштина града у наредном периоду иницира и подржи доношење одређених законских решења, која би омогућила да град поврати оснивачка права, додаје се у саопштењу. ТВ Чачак је почела с радом 17. јануара 1999. године као јавно предузеће, а 11. децембра 2009. је приватизована и тада је запошљавала 50 запослених. Сада ова медијска кућа има 26 радника и четири хонорарна сарадника, а просечна зарада износи 30.000 динара.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси