Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Две Оливере воде јутарњи програм
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

20. 07. 2012.

Аутор: Биљана Радуловић Извор: Прес

Две Оливере воде јутарњи програм

Од 13. августа до 1. септембра Србију ће уместо Наташе Миљковић и Маје Николић будити Оливера Јовићевић и Оливера Ковачевић

Новинарске звезде Радио-телевизије Србије, Оливера Јовићевић и Оливера Ковачевић, познате по политичким емисијама „Упитник“ и „Да, можда, не“, опробаће се и у за њих потпуно новој форми програма. Оне ће од 13. августа до 1. септембра наизменично водити Јутарњи програм националне телевизије.

Према информацијама до којих је дошао Прес, садашње водитељке најгледанијег јутарњег програма у Србији, Наташа Миљковић и Маја Николић, који радним данима буде ТВ гледаоце, у поменутом периоду биће на годишњем одмору. Наш
извор није могао да прецизира да ли ће промена можда имати и трајнији карактер, али претпоставља, да ће се од 1. септембра ипак све вратити на старо, па ће Миљковићева и Николићева поново заузети место испред камере од шест ујутру, док ће се две Оливере посветити својим ауторским емисијама.

Трема, шта то беше?

Оливера Јовићевић уређиваће и водиће Јутарњи програм уторком и четвртком. За Прес открива да до сада није радила ништа слично, бар кад се ради о термину емитовања.

- Нисам до сада радила у цик зоре и захвална сам генералном директору Александру Тијанићу што ми је пружио прилику да и то пробам. Нисам баш ни спавалица, с обзиром на то да мој дан већ годинама почиње у пола седам и то баш уз Јутарњи програм моје ТВ куће. Радујем се што ћу са нашим гледаоцима поделити те ране јутарње сате, уз гарантовано обиље информација и занимљивих тема - каже Оливера Јовићевић.

Она истиче да нема трему, већ да на нови задатак гледа као на један изазов више. Иако је Јутарњи програм по приступу опуштенији формат од политичких емисија у којима се одлично сналази, наша саговорница сматра да је то по садржају једнако озбиљан програм, јер пружа информације о свему што грађане занима. Оливера не брине како ће се снаћи и додаје да је оптимиста по природи, па и што се тиче посла.

- Уигран тим мојих колега из редакције Јутарњег програма, са којима сам већ имала радне састанке, улива ми изузетну сигурност. Радила сам и раније сложене вишесатне емисије, тако да немам трему. Уређивање и вођење програма са великим бројем гостију, укључења и прилога узбудљив је и захтеван посао. И право да вам кажем, једва чекам да све то стартује - открива Јовићевићева.

Отишла на летовање

Њена колегиница Оливера Ковачевић Србију ће будити и гледаоце поздрављати са „добро јутро“ понедељком, средом и петком. Како сазнајемо, она је одлучила да преостале дане до почетка Јутарњег програма искористи како би се одморила и отишла на летовање. Вероватно због тога током јучерашњег дана није одговарала на наше позиве и поруке.

Оливера Јовићевић

Аутор и уредник политичке емисије „Упитник“ на РТС-у, поред које потписује велики број специјалних емисија и ексклузивних интервјуа на националној телевизији.Дипломирала је на Филолошком факултету у Београду, на Катедри за југословенску и светску књижевност. Каријеру новинара започела је 1994. године на НТВ Студио Б, где је уређивала „Вести у седам“ и водила велики број политичких емисија. Од 1995. радила је у писаним медијима све до преласка на РТС 2006. Пре три године покренула је Школу за медијске таленте „Балкан медија тим“.

Оливера Ковачевић

Дипломирала је социологију на Филозофском факултету у Београду. Новинарску каријеру започела је на телевизији Политика, где је водила и потписивала многе емисије пуних осам година. Каријеру је наставила ауторском емисијом „Клопка“ на телевизији Пинк, коју је касније пребацила на конкурентску БК телевизију. Тренутно је водитељ и аутор политичке емисије „Да, можда, не“, која се емитује на РТС-у и у току је четврта сезона. Јавности је позната и по сликању за насловницу магазина „Плејбој“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси