Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Авала продата, преузимање Пинка при крају
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

19. 07. 2012.

Аутор: Слађана Вукашиновић Извор: Прес

Авала продата, преузимање Пинка при крају

Две телевизијске куће са националном фреквенцијом после вишемесечне потраге за стратешким партнерима нашле решење за своје финансијске проблеме

После продаје „Политике“, нова бура на медијској сцени Србије. Како Прес сазнаје, договор о продаји ТВ Авала је постигнут, док је продаја ТВ Пинк у финалној фази.

Добро обавештени извори наводе да ружичасто царство Жељка Митровића иде у руке СББ-а, док ће власници ТВ Авала постати две фирме из иностранства, за које се, међутим, не зна ко стоји иза њих.

Тешки преговори

Једна од верзија каже да су у игри и некадашњи власници БК телевизије, породица Карић, мада су они то демантовали, истичући да је тачно да планирају оживљавање ове телевизије, али и да не желе да купе кућу која је оптерећена дуговањима.

Како Прес незванично сазнаје, ове две телевизијске куће са националном фреквенцијом већ више месеци покушавају да нађу стратешке партнере како би превазишле финансијске проблеме које имају. Након дугих преговора пронашли су их пре неколико дана.

- Митровић је у уторак разговарао са Драганом Шолаком, директором СББ-а, и начелан договор је постигнут. Говори се да је постигао цену коју није успео да договори прошле године са иностраним партнерима и да ће ускоро већински власник ове куће бити СББ. Митровић неће напустити своје медијско чедо, односно остаће мањински партнер, а можда и директор ове куће. Цена и услови које је тражио су испуњени, а будући власник је уважио и да се концепција програма не мења значајно - каже саговорник Пресс, упућен у ове преговоре.

Он додаје да први човек Пинка није био искључен ни као преговарач у промени власничке структуре ТВ Авале.

- Жељко је и тамо мањински власник. За разлику од Пинка, преговори око Авале ишли су теже јер је ова кућа преоптерећена финансијским проблемима. Постоје озбиљне индиције да ће у будућу власничку структуру ове телевизије бити укључена породица Карић, која се и раније интересовала за куповину ове куће. Запосленима у Авали, који су више месеци у штрајку, јуче је саопштено да искористе годишње одморе, јер их од 1. септембра чека нова програмска шема и нови власник - прича наш саговорник.

Карићи су, међутим, демантовали да су укључени у куповину Авале. У сваком случау, као купци ће се званично појавити две фирме из иностранства, а ко стоји иза њих, сазнаће се вероватно када буде поднет захтев РРА.

Није било захтева
Главни актер ове приче Жељко Митровић јуче није одговарао на телефонске позиве новинара.

У Републичкој радиодифузној агенцији кажу да никакав захтев још нису добили и напомињу да без њиховог одобрења није могућа никаква промена власничке структуре ниједне телевизије.

ТВ Пинк: Све ће бити јавно

ПР Пинка Дарко Поповић истиче да Пинк и Авала нису променили власничку структуру.

- Преговарали смо са СББ-ом прошле године око продаје дела компаније, али нисмо успели да нађемо заједнички интерес. Они су и даље наши стратешки партнери, јер користимо њихове услуге. Телевизија Пинк, али и Авала, нису промениле власничку структуру, а када се то деси, биће транспарентно јер нема шта да се крије - наводи Поповић.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси