Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бајден опсовао новинара несвестан да му је микрофон још увек укључен
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 01. 2022.

Аутор: Хина Извор: Н1

Бајден опсовао новинара несвестан да му је микрофон још увек укључен

Амерички председник Џо Бајден ухваћен је у понедељак како на једном догађају у Белој кући псује новинара Фокс њуза након што му је овај поставио питање о утицају раста инфлације на овогодишње изборе за Конгрес

Излазећи са састанка Бајденовог Конкуренцијског савета, Фоксов дописник из Беле куће Питер Дуси довикнуо је може ли поставити питање у вези са инфлацијом и да ли је то политичка одговорност.

„То је велика предност, више инфлације“, саркастично је одговорио Бајден и додао „који глупи кучкин син“, вероватно несвестан да му је микрофон још увек укључен.

Америчке потрошачке цене у децембру су значајно порасле, забележивши највећи годишњи раст инфлације у готово четири деценије.

Нити сат времена након инцидента, Бајден је новинара наводно позвао на мобилни телефон и објаснио му да "оно није било ништа лично".

Бајден је пре годину дана положио заклетву уз обећање да ће заузети чврст став према сваком и најмањем знаку непристојности међу члановима своје администрације.

"Ако икада будете радили са мном и чујем да сте се према колегама односили с непоштовањем и ниподаштавањем, обећавам вам да ћете истога часа добити отказ, без икаквих ако и/или али. Свако има право на поштовање и достојанство", казао је Бајден сарадницима приликом виртуелне церемоније.

Бајденов претходник, републиканац Доналд Трамп, био је познат по вербалним нападима на новинаре.

Дуси дуго прати Бајдена и често му поставља скептична и критичка питања. Конзервативно наклоњен Фокс њуз критички се односи према Бајдену и демократама.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси