Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Условне осуде навијачима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

14. 07. 2012.

Аутор: Н.Н. Извор: Дневник

Условне осуде навијачима

Због претњи новинарки Б92 Бранкици Станковић

 

Први основни су у Београду осудио је јуче на вишемесечне условне казне затвора шесторицу навијача „Партизана” због претњи новинарки и уредници „Инсајдера” Бранкици Станковић током фудбалске утакмице „Партизан„–„Шјахтор„ 16. децембра 2009. године.

Осуђени су јер су претећим скандирањем с јужне трибине стадиона „Партизана” угозили сигурност Станковићеве и претили јој смрћу, узвикујући паролу „Отровна си као змија, проћи ћеш као Ћурувија”.

Вођа навијачке групе „Шедоуз„ Горан Кљештан и Александар Перишић кажњени су условно с десет месеци затвора с роком провере од четири године. За исто дело Милан Гудурић кажњен је с годину дана затвора, условно на пет година.

Због насилничког понашања Драган Ђурђевић осуђен је на десет месеци, условно четири године, Немања Одаловић на десет месеци, условно три године, а Немања Богдановић на шест месеци, условно пет година.

Тужилаштво и окривљени имају право да се жале Апелационом суду у Београду.

Поступак против једног од вођа навијачке групе „Партизана„ „Алктарз” Милоша Радосављевића Кимија био је раздвојен од овог јер је био у бекству, а недавно је осуђен на 16 месеци затвора.

Први основни суд је пре две године пред почетак суђења одбацио оптужницу и ослободио навијаче оптужбе за угрожавање сигурности новинарке Телевизије Б-92 јер је, по образложењу судије Јелене Милиновић, оптужницу поднео неовлашћени
тужилац. Она је сматрала да у радњама оптужених за које се терете нема елемената крвичних дела угрожавање сигурности и насилничког понашања, већ евентуално кривичног дела увреде које се гони по приватној тужби. Ту одлуку Апелациони суд у Београду је укинуо и наложио да им се суди.



Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси