Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Полиција опет на вратима новинара Vranje News-а, подмећу да смо организатори протеста
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

06. 12. 2021.

Аутор: vranjenews.rs Извор: vranjenews.rs

Полиција опет на вратима новинара Vranje News-а, подмећу да смо организатори протеста

Иако су прошле суботе, након информативног разговора у Полицијској управи Врање, брзо пустили новинарку Vranje News-а кући уз извињење и са образложењем да је у полицију позвана грешком (постоји службена белешка о томе), припадници униформисаног састава врањске полиције појавили су се поново у суботу рано ујутро на вратима приватног стана Дејана Димића и Милене Димић, уредника и новинарке редакције Vranje News

Они су на питање уредника Димића шта ту траже и којим „добром“ без налога обилазе новинаре у цик зоре, рекли да желе да разговарају са Миленом Димић.

Новинарки су потом пренели упозорење да се никако не појављује на еколошком протесту који је за суботу у 13.45 заказан у Врању.

Они су, на запрепашћење двоје новинара, саопштили да је новинар-фоторепротер наше редакције Милена Димић означена „као организаторка скупа“ који је одржан прошле суботе у Врању, иако су само себе демантовали пре недељу дана и добро знају да је на лицу места била по новинарском задатку, као чланица редакције овог медија, са видно истакнутом новинарском легитимацијом, те да се и тада полицајцима представила као медијски извештач.

Димићевој је од полицајаца стављено на знање да ће у случају појављивања на скупу „бити кривично процесуирана“.

„Не знамо како да другачије протумачимо овај потез полиције, осим као притисак на наш медиј да се у суботу не бави својим послом и да не извештавамо са еколошког протеста у Врању.

Заиста немамо објашњење за овакве поступке полиције, да нам долазе на кућу, да нас у цик зоре етикетирају пред комшилуком, пријатељима и познаницима као да смо некакви криминалци и доводе у везу са наводним кршењем закона, а свима који нас знају познато је да смо поштени људи, примерни грађани овог града и ове државе, који извршавају све обавезе према овој држави и свој посао раде професионално и искључиво у складу са кодексом новинара.

Добро знају и да смо максимално објективни и коректни у извештавању.

Да не говорим колико узнемирења уносе у наш дом јер живимо са бебом и сином који је у почетним разредима основне школе.

Не видим разлог да нам забрањују да радимо свој посао, ми нисмо ничији већ смо своји, и само желимо да извештавамо о нашој свакодневици и догађајима у нашем граду, без икаквих предрасуда.

Ово је нечувено, знам много људи у полицији и зна нас много људи из овдашње полиције, савршено добро им је познато да ми немамо никакве везе са организацијом протеста.

Искрено, очекујем реакцију и извињење од њих“, изјавио је одговорни уредник Vranje News-а Дејан Димић, иначе Миленин супруг.

Димић је поручио да ће он као новинар пратити еколошки протест у Врању и извештавати са њега и да ће тамо отићи „не као организатор протеста, већ као новинар који ће извештавати у јавном интересу“ и без обзира на цену, јер је то његов посао.

„Поручујем тим људима који би да нас спрече да се не плашим, јер немам разлога за то.

Никада ништа незаконито у животу нисам урадио, што бих се плашио“, казао је Димић

Он је додао да је ово што се десило јутрос „само врх леденог брега„.

„Мало сам се дужи низ година бавио полицијским и судским темама у новинарској каријери, па знам доста људи из тог света.

Да не причам какве смо све претње и „добронамерне“ савете добијали од прошле суботе до данас.

И нисмо се жалили, то некако иде у рок службе.

Од тога да ће нам подметнути дрогу у стану и ухапсити нас, да ће нас затворити, да ће нам пребити руке и ноге, да се пазимо јер имамо малу децу, да ће нам сместити лажне доказе у вези са неким кривичним делом како би нас ухапсили, до тога да ће нам улетети маскирани нападачи и побити нас на кућној адреси, да ово није као некад и да је сад озбиљно и да имамо посла са љдима који су спремни на све, да ће патити и чланови наше шире фамилије, људи који апсолутно немају никакве везе са нашим новинарским послом.

Ово говорим због тога да уколико нам се било шта од наведеног или нечег сличног деси људи знају да је то било планирано и да ми нисмо никакви криминалци већ само поштени грађани ове земље, патриоте и људи који желе да професионално раде свој посао.

Понављам, ми смо све супротно од тога што би да нам сместе“, наводи Димић.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси