Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НДНВ: Најоштрије протестујемо због избацивања новинара СОинфо Саве Мајсторова са конференције за медије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

01. 12. 2021.

Аутор: НДНВ Извор: НДНВ

НДНВ: Најоштрије протестујемо због избацивања новинара СОинфо Саве Мајсторова са конференције за медије

Независно друштво новинара Војводине најоштрије протестује због избацивања новинара СОинфо Саве Мајсторова са конференције за медије градоначелника Сомбора Антонија Ратковића и министра за спорт и омладину Вање Удовичића у том граду

Новинару Сави Мајсторову је прво омогућено да уђе у салу у којој се одржава конференција за медије градоначелника Сомбора и министра спорта и омладине, а да пре почетка саме конференције обезбеђење га је физички избацио из просторије.


Он није добио никакво образложење зашто му је ускраћено право да учествује на конференцији за медије.

Недопустиво је да градска управа или било која институција ускраћује могућност учешћа новинара и новинарки на конференцији за медије, и да их деле на подобне и неподобне само зато што се не слажу са уређивачком политиком медија.

Ово је још један доказ да је медијска слобода на локалном нивоу угрожена и да ће поједини политички актери бити спремни да забране било какво новинарско питање које није по њиховој вољи, па чак и тако што ће физички избацивати новинаре са догађаја.

НДНВ захтева да одговорни за овај срамни поступак сносе последице, и подсећамо и градоначелника Сомбора као и министра спорта и омладине да је цензорско понашање забрањено како домаћим тако и међународним нормама.

Овај случај ћемо пријавити надлежним институцијама и евидентирати као још један груб напад на новинаре у Србији.

Позивамо и грађане и грађанке да подрже медије и новинаре јер су они ти који у њихово име постављају питања и штите јавни интерес.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси